A+ A A-

Termovizija je brezkontaktno merjenje temperature površine, omogoča grafično ponazoritev temperature, deluje pa na podlagi IR- sevanja. Jakost IR-sevanja je sorazmerna s četrto potenco absolutne temperature. Termokamera tako, preko merjenja sevanja, nekontaktno meri temperaturo sevalca. To je osnova za široko uporabnost termokamer kot učinkovitega mernega, testnega in diagnostičnega orodja na praktično vseh področjih. Termokamere so najprej začeli uporabljati v ameriški vojski v civilno sfero so se termokamere počasi začele uvajati po letu 1965, ko je švedska AGA, danes FLIR Systems AB, razvila prvo industrijsko termokamero. Danes je kamera nepogrešljiv pripomoček pri prediktivnem vzdrževanju, iskanju napak oziroma inšpekcijskih pregledih na mnogih področjih..  Pri podjetju Humar sistemi d.o.o. uporabljamo termokamero znamke FLIR.

Glavna prednost uporabe termografskih kamer je hitro in enostavno odkrivanje skritih napak, zaradi česar se lahko izognemo dolgotrajnim postopkom pregledovanja in iskanja napak oziroma še več, napake lahko odkrijemo še preden privedejo do okvar opreme ali drugih vrst izgub. Na ta način znižujemo stroške vzdrževanja, povečujemo življensko dobo opreme ter produktivnost našega dela.

 

Najpogostejši primeri kjer opravljamo meritve: 

- meritve v gradbeništvu

- meritve v elektroenergetiki

- meritve v industriji

- meritve v ekologiji in kvaliteti bivanja

 

Pri vzpostavljanju in diagnosticiranju ogrevalnih sistemov se poslužujemo tudi termovizije, s katero odpravljamo še tako majhne toplotne mostove, nepravilnosti ali napake.

toplotni_most_2_1.jpg

Humar Sistemi

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke Informacije o piškotkih so dostopne na tej povezavi.

Sprejemam piškotke na tej strani.

EU Cookie Directive Plugin Information